Başkan Günel’den Engelliler Günü Mesajı

Başkan Günel’den Engelliler Günü MesajıGülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Ahmet Günel, engelli vatandaşların normal bir yaşam sürdürmeleri için toplumsal duyarlılığın arttırılması gerektiğini kaydetti. Başkan Günel, “Bedensel, zihinsel farklılıklarımızı birer engel olarak değil, hayata başka yönlerden açılan değişik pencereler olarak görebilir ve o pencereleri sonuna kadar açıp, başka hayatların havasını da cesaretle soluyabilirsek, aramızdaki tüm engelleri aşarız demektir. Önemli olan pencerenin ardındaki dünyayı da, engelsiz yaşayanların dünyasına eşdeğer hale getirebilmektir. Kişinin doğuştan gelen ya da sonradan edindiği engelinin gündelik, iş ve özel yaşamında olabildiğince az hissedilebilir hale geldiği bir yaşam için çabalarımız sürüyor. Engelli vatandaşlarımızın, yaşlı yurttaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını daha kolay ve yaşanır kılmak adına gösterdiğimiz hassasiyet ve çabalar, hayata karışmak için evden dışarı atılan her bir adım ile birleştiğinde, yaşadığımız kent daha da değişip renklenecek ve farklı anlamlar kazanacaktır” dedi.
Her insanın birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Günel, “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. O grup içerisine hepimiz girebiliriz. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi; engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Esasen engelli bireyleri sadece bir günle hatırlamayıp 365 gün bu konuyu ele almamız ve daha yeni çözümler nasıl üretmenin çaresini aramamız gerekiyor. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bir insanın engelli olmasının; onun diğer insanlar gibi yaşaması, sıkıntı ve zorluklara rağmen başarılı olması için yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemesi gerekmektedir. Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nde yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.