GÜLNAR 16. GELENEKSEL ULUSLARARASI KÜLTÜR, ELMA VE BADEM FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

GÜLNAR 16. GELENEKSEL ULUSLARARASI KÜLTÜR, ELMA VE BADEM FESTİVALİNE YOĞUN İLGİGülnar Belediyesi tarafından düzenlenen ’16. Geleneksel Uluslararası Kültür, Elma ve Badem Festivali  çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Gülnar ilçesinde bu yıl 16.’sı düzenlenen Festival, açılan birbirinden renkli stantlarıyla, sergileriyle, halk oyunları gösterileriyle ve konserlerle katılımcılara şenlik dolu saatler yaşattı.
Hükümet Konağı önünde çelenk koyma töreni ile açılışı yapılan festival kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünün ardından çarşı merkezinde gerçekleşen etkinlikler kapsamında eski otogarda Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları gösterileri sunuldu ve yerel sanatçılar konserler verdi.
Gülnar Çamlık Mesire Alanında devam eden, Kasım Alper ÖZDEMİR’in sunuculuğunu yaptığı festivale, Aydıncık Kaymakamımız Mehmet Erhan TÜRKER, Toroslar Belediye Başkanımız Hamit TUNA, Gülnar Belediye Başkanımız Ahmet GÜNEL, Mut Belediye Başkanımız Nebi YILMAZ, İlçe Jandarma Komutanımız Furkan Fahri Altıntaş, Gülnar İlçe Emniyet Amiri Ozan BUDAK, MHP Gülnar İlçe Başkanımız Yüksel ÇELİK, MHP Gülnar İlçe Kadın Kolları Başkanımız Zeynep ŞEN,  Belediye Başkan Yardımcımız Alpaslan ÜNÜVAR, Gülnar Ülkü Ocakları Başkanımız Ömer Kayhan, kurum amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkanımız Ahmet Günel festivalde yaptığı konuşmada; “ Değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Çok şükür Uluslararası Kültür, Elma ve Badem Festivalimizin bu yıl 16.’sını gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız birlikte olmak, beraber olmak, kardeşlik içerisinde olmak. Onun için biz Türkler olarak bu törenleri her zaman sürdürmek mecburiyetindeyiz. Sadece burada eğlenmek, gülmek, neşelenmek değil aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi perçinlemek için bu festivalleri yapıyoruz. Bugün memleketimizde çok güzel ürünler yetiştiriyoruz. Gerçekten buradan başka illere ve ilçelere gittiğimizde kendi haline marka olmuş Gülnar üzümü, pekmezi, elması, bademi ve birçok ürününü görüyoruz. Ama maalesef bunlar hak ettiği değere satılamıyor. Üreticilerimizin alın teri yerini bulmuyor. Bunun için biz bu festivalleri yapıyoruz. Amaçlarımızdan biri bu ürünlerimizin yeni pazarlarla açılarak hem üretim alanlarımızı genişletmek hem de üreticilerimizin kazanmasını sağlamak. Gülnar’da üretim yapan, bu üretimde emeği geçen herkesle bir arada olmaya gayret ediyoruz. Çünkü biz bu ilçenin toprağına, havasına, suyuna bağlıyız. Tüm derdimiz bu topraklardaki verimi, bereketi artırmak, üreticimize destek sağlamak. Allah bereketimizi daim etsin. Ayrıca yaptığı hizmetlerden ve festivalimize vermiş olduğu desteklerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gülnar Gülnar olalı bu döneme kadar böyle bir hizmet görmemişti. İnşallah Toroslar Belediye Başkanımız Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamit Tuna Bey önce Allah’ın sonra sizlerin desteğiyle bu hizmetlerin devamını her birlikte yapacağız. Hepinize iyi geceler, iyi eğlenceler diliyorum “ dedi.
Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. Vatandaşlarımız verilen konserle doyasıya eğlendi.
Ardından  Festival çerçevesinde, Belediye Başkanımız Ahmet Günel ve  Aydıncık İlçe Kaymakamımız Mehmet Erhan TÜRKER tarafından en iyi üzüm, elma ve badem yetiştiricisi çiftçilere çeşitli ödüller verildi. Ödüllerin ardından Gecenin beklenen ismi Ahmet ŞAFAK’ın sahneye çıkması ile Gülnarlılar güzel ve unutulmayacak bir gece yaşadı.
Ahmet ŞAFAK konser esnasında Başkan Günel’e düzenledikleri gece için teşekkürlerini iletti, “Bu bölgenin insanına kavuşmak böyle temas etmek bugün bize nasip oldu. İlginiz, sevginiz ve kültürünüze bağlılığınız için sonsuz teşekkür ediyorum “dedi.