GÜLNAR BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ PROGRAMI YAPILDI

GÜLNAR BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ PROGRAMI YAPILDI Gülnar Belediyesi ve Kültür Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Pazar akşamı belediye düğün salonunda Çanakkale şehitlerini anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Gülnar Garnizon Komutanı Özkan Çömez, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Alpaslan Ünüvar, MHP Milletvekili A. Adayı Ali Rıza Bozkurt, MHP İlçe Başkanı Nebi Ulupınar, Gazeteci-Yazar Ramazan Sarıtaş, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda henüz daha genç yaşında vatanı uğruna şehit düşmüş yüzlerce şehidimizden biri olan Kınalı Ali’nin ve onlara yakılan “Hey Onbeşli” adlı ağıtın öyküsü ve Seyit Onbaşı’nın öyküsünü anlatan sinevizyonlar izlendi. Slayt sunumlarının ardından programın açılış konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milleti’nin bağımsızlığını ilelebet devam ettirebilmesi için kazandığı en büyük zaferlerden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Günel; “Bugün bizlere düşen en büyük görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu vatan topraklarını aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonra gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak ve tarih şuurunu unutturmamaktır. “Yüce dinimizde de vatan sevgisinin önemi, “Vatan sevgisi imandandır” sözü ile belirtilmiştir. Şehitlik ve gazilik manevi
rütbelerin en yücesidir. Bir insanın Allah katında erişebileceği en yüksek mertebeye ulaşan şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Aziz şehitlerimizin saygın anısını her zaman gönlümüzde yaşatacağız. Çanakkale Zaferi’nin daha nice yüzyıllarda hatırlanacağı düşüncesiyle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizi ve şehit ailelerini en içten sevgi ve saygı duygularımla selamlıyorum” dedi.
Başkan Günel’in konuşmasının ardından 2013 Türkiye Ezan Okuma Yarışması Birincisi ve 2014 Türkiye Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi İrfan Keskin Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Şehidimiz Recep Çelik’in annesi Şerife Çelik’in oğluna yakmış olduğu ağıtı okurken salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.