BELEDİYE BAŞKANIMIZ AHMET GÜNEL’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ AHMET GÜNEL’İN KURBAN BAYRAMI MESAJIRabbimize ne kadar şükretsek azdır.Kurban Bayramı günleri,Hz. İbrahim’in duasıyla müminlerin tek yürek,tek vücut oldukları,aynı iman ve aynı ruhla ibadetlerini yerine getirdikleri ve bu şuurla neşe doldukları mübarek vakitlerdir.Kurban, Allah’a teslimiyetin ifadesidir.Ancak bu teslimiyet sadece rabbimize olmalıdır.Bugün üzerinde durmamız gereken,teslimiyetimizi ne kadar Rabbimize yöneltmekte olduğumuzdur.Bugün muhasebesini yapmamız gereken  nefislerimizin zafiyetlerine,heva ve heveslerimize  ne kadar esir olduğumuzdur.Teslimiyet ruhundan  yoksunlaştıkça  Müslümanların hangi belalarla ,hangi fitnelerle,hangi desiselerle karşılaştığı,bunların neticesinde Allah’ın lütfettiği kurban kanı yerine nice mümin kanının aktığı artık fark edilmelidir.Bunun içindir ki,kesilen her kurban,akan her kurban kanı, yüzyıllar boyunca  varlığımızın bekası için verdiğimiz kurbanları hatırlatmalı,yüreklerimizi bu ateşle yakmalı,önümüzü kuvvetli bir ışıkla aydınlatmalı ve müminlerin kanlarının akmasını önlemeli,İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşını dindirmelidir.
Kurban Bayramı  müminleri birliktelik şuuruna erdirmeli,mümin gönüller İslam’ın barış mesajını kavramalı ve ‘ancak müminler kardeştir’ düsturunca kardeş ve ümmet olma bilincine ermelidir.
Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin,gönül coğrafyamızın ve Türk İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor;bayramın başta ülkemiz olmak üzere Âlem-i İslam’ın ve topyekun insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.