Başkan Günel, Basın Bayramını Kutladı

Başkan Günel, Basın Bayramını KutladıBelediye Başkanımız Ahmet Günel, basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından birisi olduğunu belirterek, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için sorumluluk duygusuyla hareket eden basın mensuplarının zor şartlar altında çalıştıklarını söyledi. 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, görevlerini fedakarlıkla yürüten basın çalışanlarının, her türlü övgü ve takdiri hak ettiğini belirtti. Gazetecilik mesleğinin, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Günel, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Basın, bir milletin müşterek sesidir’ sözü de basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır” dedi. Atatürk’ün, ‘Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası yine basın hürriyetidir’ sözü ile basında sansüre yer olmadığının bir kez daha altını çizen Günel, şöyle devam etti; "İlçemizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran basın mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve başarılı çalışmaların ilçemizin tanımına büyük katkı sağladığına, özgür ve tarafsız olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde faaliyette bulunan yerel gazete, basın temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basın mensuplarımızın bu önemli günlerini kutluyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını temenni ediyorum.