GÜLNAR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

GÜLNAR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİÇukurova Belediyeler Birliği Adana Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü Eğitmen Hüseyin Kömürcü tarafından Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine, yeni çıkan Belediye Zabıta kanunları ile ilgili eğitim semineri verildi.
Seminer, Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşti.
Seminere Zabıta Amiri Hüseyin Kemal Sezer başta olmak üzere Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin tamamı katıldı.
Çukurova Belediyeler Birliği Eğitimci personel Hüseyin Kömürcü tarafından verilen seminerde; “Belediye zabıtasını ilgilendiren temel kanuni dayanaklar ve yönetmelikleri, zabıta çalışma usul ve esasları, belediyenin düzeni ve esenliği, zabıtanın sağlıkla ilgili, 5326 sayılı kabahatler kanununca belediye zabıtası tarafından uygulanacak Kabahatleri ve idari cezalar, 5326 S.K.K’ca dilencilere uygulanacak kanunlar, UKOME kararlarının belediye zabıtaları tarafından denetlendiğinin bilinmesi, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına dair yönetmelik esasları ile ilgili kanunlar, belediyeye ait mallara trafik kazaları neticesinde zarar verenlerle ilgili yapılacak olan yasal işlemler, 657 Sayılı Devlet Memurları kanununca zabıta personellerine verilecek disiplin cezaları ile ilgili, zabıta yönetmeliği ile ilgili güncel bilgiler, zabıta personelinin savunma amaçlı teçhizatlarının bilinmesi ve kullanılması ile ilgili kanunlar ve zabıta ekiplerinin halkla ilişkileri konusunda eğitici bilgiler verildi.