11. GEZENDE ERİK FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI

11. GEZENDE ERİK FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDIMersin Büyükşehir Belediyesi ve Gülnar Belediyesi’nin destek verdiği, Gezende Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 11. Gezende Erik Festivali coşkuyla kutlandı. Gezende Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen festivalde, yerel sanatçıların seslendirdiği türküler ve şiirler eşliğinde vatandaşlar doyasıya eğlendiler.
Festivale, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli,  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülnar  Belediye Başkanımız Ahmet Günel, Milletvekili aday adayları, MHP İlçe Başkanı Yüksel Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özkan Çömez, Siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
11. Gezende Erik Festivali’nin bolluğa ve berekete vesile olmasını dileyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz,’’Bu festival sadece Gezende’nin değil Gülnar’ın ve tüm bölgemizin festivali haline dönüştü. Dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 30 Mart öncesi buralara gelmiştik, 30 Mart sonrasında da geldik. Ne söz verdiysek sözümüzün arkasındayız. Bugün burada gördüğünüz hizmetler, Gülnar Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa çabası sonucu ortaya çıktı. Ben bu festivalin inşallah birliğimize, dirliğimize, bütünlüğümüze, barışa, sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum’’dedi.
Gülnar Belediye Başkanımız Ahmet Günel  konuşmasında; ‘’Tüm Hemşerilerim ilçemize hoş geldiniz. Gezende mahallemizin 11. Erik Festivalini Allah’ın izniyle gerçekleştiriyoruz. Gezende’nin tek ilacı eriktir. Erikler yetişmiş verim vermeye başlamış. Eriklerimiz önceden suyu olmadığı için kuruyordu. Şimdi ise suyumuz gelerek eriklerimiz en güzel şekilde yetişiyor. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü bugün bu eriklerimiz ve diğer bitkilerimiz sulanıyorsa, para ediyorsa, bütçenize bir katkıda bulunuyorsa önce Allah sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız  Burhanettin Kocamaz’a ne kadar teşekkür etsek  azdır. Bu konuda ben sizler adına ve tüm Gülnarlılar adına kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Çok değerli hemşerilerim sizlerin desteğiyle biz buralara geldik ve sizlere hizmetin en alasını, en güzelini yapmak için mücadele ediyoruz. Hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğimiz’’dedi.
Programda düzenlenen erik güzeli ve en iyi erik yetiştiriciliği yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanımız Ahmet Günel tarafından verildi.
Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, MHP İl Başkanımız Zeynel Uğur Gölgeli, Milletvekilimiz Baki Şimşek, Belediye Başkanımız Ahmet Günel, , İlçe Başkanımız Yüksel Çelik ve milletvekili aday adaylarımız hep birlikte festivalde kurulan pazar yerinde esnafları ziyaret ederek anneler gününe özel hediyeler vererek annelerin anneler gününü kutladılar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösteriminin sunulmasının ardından sanatçıların seslendirdiği türküler, oyun havaları ile ve Oğuz Yılmaz konseri ile katılımcılar doyasıya eğlendiler.