Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu Açılıyor

Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu AçılıyorMersin Büyükşehir Belediyemiz, üniversiteye hazırlanan gençlere destek olmak ve gelecekte iyi birer bölüm okumalarının önünü açmak amacıyla hayata geçirdiği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurslarının 4. şubesini Gülnar'da açıyor.
Üniversite okumak isteyen öğrencilere her türlü eğitim ve öğretim desteğini sunmayı amaçlayan ve öğrencilerin her şartta yanlarında olmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyemiz, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket etmeye devam ediyor.
Öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanabilmeleri amacıyla kapılarını açacak olan Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında kapılarını öğrencilere açacak.
Başvurular 19-31 Mart tarihleri arasında
12. sınıf öğrencileri ve mezun öğrencilere hizmet verecek olan Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursunda öğrenciler bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanabilecek.
Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu'nda eğitim görmek isteyen öğrenciler 19-31 Mart tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.
Gülnar Yeni Otogarı 2. katında hizmet verecek olan merkezde Nisan ayında derslere başlanacak.
Başvurular tamamlandıktan sonra ise, merkez 23-24 Haziran'da yapılacak olan sınava kadar öğrencilere hizmet verecek. 2019 yılındaki üniversite sınavı için ise daha sonraki süreçte tekrardan başvurular kabul edilecek.
Tüm kaynaklar Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak
Tecrübeli, genç ve dinamik öğretmen kadrosu ve alanında uzman eğitmenler ile eğitim verilecek olan kursta tüm kaynaklar, test kitapları, soru bankaları, yaprak test ve deneme sınavları da ücretsiz olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.
Üniversiteye hazırlık kursu olarak Gülnar'da açılacak olan merkez, Mersin merkez, Tarsus ve Anamur'daki kurslardan sonra 4 şube olarak hizmet verecek. Üniversiteye hazırlık kursu olarak açılan merkez, Mersin merkezde bin, Tarsus'ta bin ve Anamur'da 400 öğrenci kapasitesi ile hizmet verirken, son olarak açacağı Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu'nda da 400 öğrenciye eğitim vermeyi planlıyor.
Başvuru için gerekli evraklar
Gülnar Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu'na başvuru yapmak isteyen öğrenciler için gerekli evraklar ise şöyle: Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, İkametgâh Belgesi, mezunlar için Diploma Fotokopisi, okuyan öğrencilerin 9, 10 ve 11. sınıf ortalamalarını gösteren belge, İkametli Aile Nüfus Kayıt Örneği ile 18 yaş üstü aile fertlerinin SGK Dökümü.
Tüm evrakları hazırlayan öğrenciler, başvurularını Gülnar Yeni Otogarı'nın 2. katında bulunan başvuru merkezine teslim ederek, başvurularını gerçekleştirebilecekler.