Başkan Günel, Yörük Yaşamı ve Kültürü Çalıştayına Katıldı

Başkan Günel, Yörük Yaşamı ve Kültürü Çalıştayına Katıldı27-28-29 Ekim tarihleri boyunca Büyükeceli Mahallemizde düzenlenecek olan 1. Yörük Yaşamı ve Kültürü Çalıştayı  devam ediyor.
Etkinliklerin 28 ekim programında saat 09:00’da başlayan etkinlikler 17:30 a kadar devam etti.
Etkinliğe Belediye Başkanımız Ahmet Günel, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte katılımcılar Gülnar Belediyesi otağında en iyi şekilde ağırlandı.
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanımız Ahmet Günel, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, “Bizler, Yörük Kızı Zübeyde Hanım'ın oğlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Arkadaşlar gidip Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez’ sözünün haklılığıyla buradayız ve şanlı bayrağımız dalgalandığı sürede de olmaya devam edeceğiz” dedi.
Açılış Konuşmaları sonrasında etkinlik Silifke Belediyesi folklor ekibinin gösterileri, Yörük Hasan Yağal' ın çadırına yapılan 3 km. Cumhuriyet yürüyüşü,  çalıştaya katılan farklı üniversitelerden uzmanların  sunumları ile devam etti.