Gülnar’da Motokros Yarışmalarının İlki Gerçekleşti

Gülnar’da Motokros Yarışmalarının İlki GerçekleştiGülnar'da 15. Uluslararası Kültür, Elma ve Badem Festivali kapsamında düzenlenen 1. Gülnar Motofest, Gülnar İlçesine 7 Km uzaklıkta Yassıbağ Mahallesi yolu üzerinde oluşturulan pistte 30 sporcunun katılımıyla yapıldı.
İlçe Kaymakamımız Ekrem Güngör yaptığı konuşmada;’’Gülnar İlçemizin tanıtımı kapsamında Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Festival kapsamında 30 Motosikletçi İlçemize gelmişlerdir. İlçemizin tanıtımına katkı sunmak amacıyla yapılan Motokros Festivaline katılan bütün yarışmacı ve konuklara teşekkür ederim dedi’’.
Belediye Başkanımız Ahmet Günel yaptığı açıklamada; ‘’İlçemizde motor sporlarının son zamanlarda yaygınlaşması üzerine yapılan pist, çukurlarla, tepelerle, tekerlek ve kütüklerle oluşturuldu. Zannediyorum sporcular burada çok büyük adrenalin yaşadılar. Özellikle kendini geliştirmek isteyen, farklı yerlerde yarışmak isteyen sporcular için çok ideal bir antrenman yeri.
Gülnar’ın, bu yatırımlarla motor sporları açısından şanslı bir konuma geleceğini, düzenlenen bu organizasyonlarla İlçemizin tanınmasında önemli rol oynayacağını söyledi. Festivale katılan bütün yarışmacılara ve konuklara teşekkür ederim dedi’’.
Gülnar Belediye Başkan Yardımcımız Alparslan Ünüvar;’’Gülnar Belediyesi olarak 15.sini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kültür, Elma ve Badem Festivali kapsamında ilk defa Motokros yarışması düzenledik. Amacımız Gülnar İlçemizi tanıtmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.
Türkiye Motokros Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Mustafa Yüksel yaptığı açıklamada;’’Gülnar ilçesinde ilk defa yapılan motokros pistinde Konya, Ereğli, Adana, Mersin, Mut, Tarsus, Bozyazı ve Ankara’dan gelen 30 yarışmacı çamur, tomruk üzeri atlama, küçük dağ üzerinden atlama parkurlarından geçerek birincilik için ter döktüler. Gülnar Pisti yarışlara uygun olarak yapılmıştır.Yarışmalara Türkiye birincileri de katılmaktadır dedi.
Kent Konseyi Başkanı Selami Bağca;’’Gülnar Kent konseyi Başkanlığı olarak İlçemizde bir motokros pisti yaptırdık. Motokros yarışmalarımız devam edecektir. Gelecek günlerde yeni motokros yarışlarına daha ev sahipliği yapmak istediklerini söyleyen Bağca,  emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi’’.
Konuşmaların ardından yarışma Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan tarafından verilen komutla başladı.
Yarışların sonunda dereceye giren yarışçılara ödülleri verildi.