Uluslararası Gülnar Hatun Çalıştayı Etkinliklerinde Yemek Şöleni ve Tiyatro GösterileriUluslararası Gülnar 2017 Bilim ve Kültür Etkinlikler kapsamında gerçekleşen Uluslararası Gülnar Hatun Çalıştayı etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Gülnar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yemek şöleni ve tiyatro gösterileri düzenlendi.
Programa İlçe Kaymakamımız Ekrem Güngör, Belediye Başkanımız Ahmet Günel, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çömez, Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hülya Metin Gübür ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda  Mersin'de, hemcinslerinin yaşadığı sıkıntıları Arslanköylü kadınlarla oluşturduğu tiyatro grubuyla anlatıp başarı hikayesi, tüm dünyaya yayılan 60 yaşındaki Ümmiye Koçak'ın oluşturduğu tiyatro ekibi ‘’Baba Ben Geldim’’ oyunlarını  sahnelediler.
Belediye Başkanımız Ahmet Günel programda yaptığı konuşmada;’’ Öncelikle ilçemize uzaktan yakında gelen misafirlerimize hoş geldiniz der teşekkür ederim. Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross hanımın çabalarıyla Valilik, İlçe Kaymakamlığımız, Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyemiz olarak birlikte ilçemizi tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Bu esnada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gülnar Hatun Türk tarihinde kadınlar içinde savaşan bir atamız. Biz bu sayede Gülnarlıyız demekle gurur duyuyoruz. Bugüne kadar Gülnar Hatun denildiğinde kim olduğunu pek fazla bilmiyorduk. Bunu da Saadet Bilir ve Ali İhsan Bilir’in yazdığı kitaplar sayesinde öğrendik. Onlara can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca İsmini tüm dünyaya duyuran Ümmiye Koçak ve Arslanköylü kadınlar tiyatro topluluğuna gösterilerinden dolayı teşekkür ediyorum’’dedi.