15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Devam Ediyor15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Gülnar Kültür Merkezi Müdürlüğünde anma programı gerçekleşti. Saygı duruşu akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle devam etti.
Programa İlçe Kaymakamımız Ekrem Güngör, Belediye Başkanımız Ahmet Günel, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çömez, İlçe Emniyet Amiri Nihat Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, İlçe Müftüsü Bilal Kadı, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe Kaymakamımız Ekrem Güngör yaptığı konuşmada;’’15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak, kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak Milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.
Milletimiz o gece tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, 717 yıl önce Söğüt’te olduğu gibi, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, 100 yıl önce Çanakkale ve Dumlupınar’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını, istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmış, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını, bir kez daha ortaya koymuştur. Milletimiz 15 Temmuz akşamında, yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara, imanıyla karşı çıktı. Kimi şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimi ise arkasında gözü yaşlı mağrur bir eş, fedakar bir baba ve gözü yaşlı bir çocuk… Kimi de hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. Ama vatanını, bayrağını ve namusunu çiğnetmedi. Hepsi sokaklarda, meydanlarda, gücü zulme alet eden hainlerin karşısına, bir bayrak gibi, bir mızrak gibi, sıra dağlar gibi dikildi.Bizlere bu şanlı millete, hainler karşısında zaferi nasip eden, tuzak kuranların tuzaklarını bozan Rabbimize hamdolsun.’’dedi.
Programda öğrenciler şiirler okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Değerler Nişanı Takdim Edildi. Programın ardından 15 Temmuz fotoğraf sergisi gezildi.