“Engelsiz Mersin İçin El Ele”

“Engelsiz Mersin İçin El Ele”Gülnar  Belediye Başkanı Ahmet Günel, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Mersin  Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Engelsiz Mersin İçin El Ele” programına katıldı.
Gülnar Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamımız Ekrem Güngör, Belediye Başkanımız Ahmet Günel,Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş,  Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut,Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Mustafa Yüzer,  MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Şen, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlik hakkında açıklama yapan Belediye Başkanımız Ahmet Günel;’’ Öncelikle Gülnar’da bize bu eğlenceli ve aynı zamanda duygu dolu anları yaşatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum. Türkiye’de ilk defa engelliler için daire başkanı atayan tek Belediye Başkanı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dır’’ diye bildirdi. Belediye Başkanımız Ahmet Günel;’’İlçemizde bu koro ilk oldu. Bir anneden doğan bir çocuğumuz engelli olabilir. Kesinlikle engelli kardeşlerimize farklı gözle bakmamalıyız. Biz engelli kardeşlerimize ne kadar  fazla ilgi alaka gösterebilirsek onlarda o şekilde mutlu olacaklardır.Onlara sahip çıktığımız zaman bu şekilde güzel tablolar bize sunulur.Bu konuda bize bu konseri veren kardeşlerimizi kutluyorum, Allah onlardan razı olsun.Biz engelli vatandaşlarımız için çalışmalarımızı ve bu programlarımızı devam ettirirsek, engelli vatandaşlarımız engellerini aşacaktır’’dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında bir araya gelen Engelsiz Koro ve Orkestrası, Türkü ve oyun havaları seslendirdi. Vatandaşlar seslendirilen türkülere eşlik ederek hem eğlenceli hem de duygu dolu anlar yaşadı.
Program sonunda  İlçe Kaymakamımız Ekrem Güngör ve Belediye Başkanımız Ahmet Günel  Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş’a  plaket verdiler.
Ayrıca Engelsiz Koro ve Orkestra ekibine de İlçe Kaymakamımız Ekrem Güngör ve Belediye Başkanımız Ahmet Günel tarafından plaket verildi.