Referandum Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Referandum Bilgilendirme Toplantısı GerçekleştiReferandum Bilgilendirme Toplantısından önce MHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Sayın Baki Şimşek, MHP Mersin İl Başkanı Sayın Atsız Afşın Yılmaz, Belediye Başkanımız Ahmet Günel’i  makamında ziyaret ettiler.Ardından MHP Gülnar İlçe Teşkilatı ve Gülnar Ülkü Ocakları ziyaret edildi.Ziyaretlerin ardından Gülnar Belediyesi Yörük Sofrası ve Kahvaltı Salonunda yemek programı yapıldı.Yemek programının ardından Referandum Bilgilendirme Toplantısı için Gülnar Belediye Düğün Salonunda toplanıldı.
MHP Gülnar İlçe Başkanlığı tarafından referandum bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.Bilgilendirme toplantısına; MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili  Baki Şimşek,MHP Mersin İl  Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Belediye Başkanımız Ahmet Günel, MHP Gülnar İlçe Başkanı Nebi Ulupınar, MHP Gülnar İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Şen, Gülnar Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Lütfi Kayhan, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Belediye Başkanımız Ahmet Günel konuşmasında; ‘’Uzaktan yakından buralara zahmet buyuran çok değerli hemşerilerim, hepiniz hoşgeldiniz.Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var.Gülnarlılar bugün burada bunu ispat ettiler.Birliğimiz beraberliğimiz inşallah hiçbir zaman bölünmeyecek.Bizleri bölüp yok etmek isteyenler tabi ki de hayal kırıklığına uğrayacaklar.Ben sözümü fazla uzatmak istemiyorum.Sözün sahibi Genel Başkan Yardımcımız Sayın Oktay Öztürk Bey’e bırakacağım. Referandum hakkındaki  kararsız düşüncelerinizin dinlediğiniz taktirde kararsızlığınızın ortadan kalkacağına inanıyorum.İnşallah sizler konuşmacılarımızı dinleyerek doğruyu öğrenip kararınızı vereceksiniz.Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bu yönde neden ilerlediğini öğrenip hak vereceksiniz.Hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum,hepinizi Allah'a Emanet ediyorum’’dedi.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın da konuşmalarının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk tarafından Referandum Bilgilendirmesine geçildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliği referandumuna ilişkin ‘’ortaya çıkacak irade ne olursa olsun başımızın tacıdır, saygıyla karşılayacağız,’evet’diyenler ne kadar makbul ise ‘hayır’ diyenleri de aynı ölçüde değerlendiriyoruz’’.dedi
Öztürk, Gülnar Belediye Düğün Salonunda yaptığı bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin 15 Temmuz’dan yoğun bir hadiseler yumağı içinde olduğunu bildirdi.Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz öncesine göre herşeyin anlam ve beklentiler itibariyle  değiştiğini belirten Öztürk, Millet ve Devlet bekası noktasında aleyhte düşünen mihrapların beklediği anların oluşmaması noktasında  çok daha dikkatli olunması  gerektiğini ifade etti.
Öztürk, anayasa değişikliğinin Millet yararına olacağı inancıyla vatandaşlara anlatmak için yollara düştüklerini aktararak, vatandaşları bilgilendirmek istediklerini ancak bu noktada halkı ‘’hayır’’ ve ‘’evet’’ cephesine bölmenin de hiçbir yarar getirmeyeceği inancıyla hareket ettiklerini vurguladı.Ortaya çıkacak irade ne olursa olsun başımızın tacıdır,saygıyla karşılayacağız ‘evet’ diyenler ne kadar makbul ise ‘hayır’ diyenleri de aynı ölçüde değerlendiriyoruz.Bu bir seçim değildir, sadece bir referandumdur.Demokrasinin enstrümanlarındandır, bunlarıda yaşaya yaşaya eksikliklerini tamamlayıp fazlalarını bırakıp yolumuza devam edeceğiz.Teşkilatlarımızla toplantı yapacağız.Arkadaşlarımıza neden bu değişiklin gerekli olduğunu anlatacağız.
Bu mücadeleyi sürdürürken birlik ve beraberliğimize halel getirecek üsluplardan, söylemlerden, tavır ve davranışlardan kaçınılmasını istiyoruz.Hatta ve hatta bu referandumu bir fırsata çevirerek farklı düşüncelere sahip olsak bile sonuçta bir arada yaşamanın yollarını da beraberinde  bulmak mecburiyetindeyiz.
Neden ‘’evet’’ denilmesi konusunda açıklama istemesi üzerine Öztürk, Geçmişe baktığımız vakit biz bu tıkanıklıkların nelere mal olduğunu yaşayarak geliyoruz.80 Öncesi bir meclis başkanlığı tıkanıklığı var idi çok şükür orada Milliyetçi Hareket Partisi’nin sayısı, meclis tıkanıklığını açabilecek durumdaydı.O tıkanıklığı açtık.Ama Cumhurbaşkanlığı seçimine geldiği vakit bizim sayımız  o tıkanıklığı açmaya kifayet etmiyordu,Cumhurbaşkanlığı tıkanıklığı da 12 Eylül’ü getirdi.Şimdi geldiğimiz noktada bir fiili durum var, anayasa çiğneniyor.Yine birileri bir fırsatı ele geçirmiş gibi beklenti içerisinde.Dolayısıyla bu fırsatı bunlara vermemek açısından da  Demokrasinin herhangi bir kazaya uğramasına fırsat tanımamak açısından da bu değişikliğin gerekli olduğuna inanıyoruz.dedi.
Öztürk, vatandaşlardan  Referandumda  ‘’Evet’’ oyu istedi.