Gülnar Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği’ nden Kaynaşma Programı

Gülnar Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği’ nden  Kaynaşma ProgramıGülnar Yörük Türkmen Kültür ve Dayanışma Derneği  Gülnar Belediyesi Yörük Sofrası Kahvaltı Salonunda kaynaşma , birlik ve beraberlik amaçlı yemek düzenledi.
Programa; İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Belediye Başkanımız Ahmet Günel,Cumhuriyet Savcısı Sercan Kocabey, Garnizon Komutanı Özkan Çömez, muhtarlar, kurum amirleri ve dernek üyeleri katıldı.
Dernek Başkanı olarak Belediye Başkanımız Ahmet Günel yaptığı konuşmada; Bu derneğin amacı , biz ayrılıktan tarafta değiliz,birliği,beraberliği seven bir milletiz.Aslını unutanın geleceği olmaz.Bizlerde birlik,beraberlik,kardeşlik ve aslımızı unutmamak için böyle bir dernek kurduk.Türkiye’de bu dernekler çoğaldıkça bizler bu dernekler sayesinde birliğimizle,beraberliğimizle dünyaya hakim olma yolunda ilerleyeceğiz.Çalışarak,üreterek Dünya’ya hakim olacağız.Bunu için beraber olmamız şart.bu tür çalışmalarımızı nesilden nesile geçirerek atalarımızı unutturmayacağız.Ayrıca bu tür etkinliklerimiz birlik ve beraberliğimiz için bundan sonra da devam edecektir’’dedi.
İlçe Kaymakamı İsmail Pendik yaptığı konuşmada;’’ Yörükler ve Türkmenler Türkiye Cumhuriyeti’nin ve diğer Türk Devletlerinin teminatıdır.Bu Yörüklerin çalışkanlığından,birleştiriciliğinden dolayıdır.Yörükler gittikleri coğrafyaya huzuru,adaleti,barışı ve çalışmayı getirdikleri için ana omurgadır.Bu kültürün yaşatılması devam ettirilmesi ülkemizin birliği için çok önemli.Sivil Toplum Kuruluşu olarak Türkmenlerin,Yörüklerin bir arada olması güç birliği katacağı gibi bu kültürün geleceğe aktarılması için de önemlidir.Bu açıdan Bu derneğin kuruluşunda emeği geçen başta Belediye Başkanımız  Ahmet Günel olmak üzere tüm dernek üyelerine teşekkür ediyorum’’dedi.
Program sonunda dernek üyeleri katılımcılara yörük yağlığı hediye ettiler.