Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü Kutlandı Gaziler Haftası ,İlçe Kaymakamı İsmail Pendik,Belediye Başkan Yardımcımız Alpaslan Ünüvar,Garnizon Komutanı Mustafa Korkmaz ,İlçe Emniyet Amiri Yaşar Karaca,İlçe Müftüsü Bilal Kadı,Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, Gazilerimiz,gazi  aileleri ve şehit ailelerinin katılımlarıyla İlçe Öğretmen evinde kahvaltı programıyla başladı .
Ardından Hükümet Konağı önünde çelenk koyma töreni gerçekleşti.Hükümet Konağı önünde  Kaymakamlık,Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenk koyma töreni gerçekleşti.
Muharip Gaziler adına Kıbrıs Gazisi Veli Gündoğdu  yaptığı konuşmada ;’’19 Eylül 1922 tarihinde  Türkiye Büyük Millet Meclisi  tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik Unvanı  veriliş yıl dönümünü kutlamış bulunmaktayız.Vatan demek, Hürriyet demektir, İman demektir,namus demektir.Hangi toplum vatanı olmadan Hür,şerefli bir hayat sürdürebilmiştir.Vatanı olmayan Milletler tarihten silinip yok olup gitmişlerdir.Onun için söz konusu Vatan ise gerisi teferruattır.Her gazi evi Türkiye’nin bir kalesidir’’ dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı İsmail Pendik yaptı.
Pendik’’Geçmişten günümüze kadar Vatan için,Namus için,Dini Mümin İslam için can vermiş mücadele etmiş   başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  bütün dedelerimizi,ninelerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.Kahraman ordumuz olan Türk Silahlı Kuvvetlerine sızarak bir işgal hareketine giriştiler.Aslında onların  arkasındaki birinci dünya savaşında Çanakkale’de,Kurtuluş savaşında karşılaştığımız güçler bunun gibi maşaları kullanarak aynı amaçları gerçekleştirdiler.Bu şanlı Bayrak bu semalarda dalgalandığı sürece Ezanlar bağımsızlığımızı minarelerden seslendiği sürece Milletimizin kalbindeki Demokrasi,Vatan Millet,Devlet aşkı olduğu sürece terör örgütü ve arkasındaki güçler ne yaparlarsa yapsınlar bizleri bölemeyecekler,parçalayamayacaklardır.’’Gazilerimizin Gaziler gününü kutlarım’’dedi.