30 Ağustos Zafer Bayramı Gülnar’da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Gülnar’da Coşkuyla Kutlandı30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gülnar’da da coşkuyla kutlandı.
Kutlama programı hükümet konağı önünde çelenk koyma töreni ile başladı.Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende,günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı İsmail Pendik yaptı.
Pendik,’’Milletimizin aynı kararlığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler,artık her türlü vesayet zincirini kırmış olan ,yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın  gururu içerisindeyiz.15Temmuz gecesi  FETÖ  terör örgütüne mensup teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tepki ,30 Ağustos ruhunun bir yansımasıdır.Tıpkı 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da da bu necip millet vatanı,milleti ve bayrağı için göğsünü siper etmiştir’’.diye konuştu.
26 Ağustos 1922’de başlayan büyük taarruzun 30 Ağustos’ta elde edilen nihai başarıyla ,İstiklal mücadelesini zaferle taçlandırdığını belirten Pendik,’’Böylelikle vatanımızın toprakları işgalden kurtarılmış.hepimizin ortak değeri Cumhuriyet’in de temelleri atılmıştır.30 Ağustos Zaferi tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde ,kardeşlik ruhuyla,inanç ve kararlılıkla  aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından  da büyük anlam ifade etmektedir.Aziz milletimiz ,imkansızlıklar içinde bulunsa da milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş,inandığı yoldan asla dönmemiş,varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir.Gülnar İlçesinde Birlik ve beraberlik içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz dedi.
Çelenk koyma töreninin ardından İlçe Kaymakamı İsmail Pendik Makamında tebrikleri kabul etti.