Gülnar’ın 100.Yıl Buluşması Başladı

Gülnar’ın 100.Yıl Buluşması BaşladıGülnar’ın ‘’100. Yıl 14.Uluslararası Kültür, Badem,Elma Festivali’’nin açılışı yapıldı.
Gülnar İlçesinin kuruluşunun ilk günü Kültür Merkezinde  fotoğraf ve resim sergisinin açılışı ile başladı.
Açılışı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek,Gülnar Belediye Başkanımız Ahmet Günel  birlikte gerçekleştirdiler.
Program fotoğraf ve sergi açılışıyla başlayıp güreş müsabakalarıyla devam etti.
Hükümet Konağı önünde başlayan kortej yürüyüşünün ardından programa katılan konuklar konuşmalar yaptı.
Gülnar Kaymakamı  İsmail Pendik konuşmasında;’’Gülnar İlçemizin kuruluşunun 100. Yılında beraber olup  yaklaşık 1 yıllık bir çalışma neticesinde birlik ve beraberlik içerisinde Gülnar’ımızın kuruluşunun 100.yılını kutluyoruz.Malumunuz Ülkemizde vatan hainleri  yapmış oldukları saldırılarla her gün Şehit haberleri alıyoruz.Bu nedenle 100. Yıl etkinliğimizin eğlence bölümünü ilahilerle ve tasavvuf müzikle devam ettireceğiz’’ dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz  konuşmasında ;’’Gülnarlı olmak için Gülnar’da doğmak gerekmediğini Gülnar’ın bu çoşkusunu paylaştığını özellikle belirtmek istiyorum.Gülnar’ın 100. Yılının bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Gülnar Belediye Başkanımız Ahmet Günel konuşmasında;’’Bütün herkese festivalimize teşrif ettikleri için teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı.Gülnar 100 yaşında inşallah bu birlik ve beraberliğimizle daha nice 100 yaşlar kutlarız.Bu yıl 14.sünü yapacağımız Kültür,Elma,Badem Festivali ve Gülnar buluşması değerli Kaymakamım,değerli  İlçe Başkanları ve Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya gelerek Gülnar’ın 100. Yılını hep beraber kutlama  kararı aldık.Ayrım olmadan birlik ve beraberliğimiz perçinleyelim kararıyla Gülnarlılık bilincini ön plana koyduk.Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Şu anda Türkiye ‘nin daha çok ihtiyacı olduğu şu birlik ve beraberliği yaklaşık 8 ay öncesinden başlattık.Buraya birlik ve beraberliğimizi göstermeye gelen her partinin milletvekillerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Bizim bu birlik ve beraberlğimiz olduğu sürece bu ülkeyi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.Hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum’’dedi.
Gülnar 100.Yıl 14. Uluslararası Kültür,Badem,Elma Festivali’’nin açılışına Gülnar İlçe Kaymakamı İsmail Pendik,Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel,MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,AKP Mersin  Milletvekili Hacı Özkan,CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı,Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ,Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı,Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz,MHP İlçe Başkaı Nebi Ulupınar,AKP İlçe Başkanı Fatih  Çamlık,Meclis üyeleri,muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikler Mevlit Programı,Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gülnar Belediyesi tarafından düzenlenen güreş müsabakaları ve dereceye girenlere ödül töreni,Gülnar’ın 100 yılına damga vurmuş  kişilere plaket taktimi,Kamu yatırımlarının toplu açılışı,Şair Celal Ogan’ın şiirleri,Kasım Alper Özdemir ile  şiir,ilahiler ve sema gösterileri ve Yusuf Karagöz’ün tasavvuf konseri ile devam etti.