İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

İFTAR PROGRAMINA YOĞUN  İLGİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan etkinlikleri, Ramazan ayının rahmeti ve bereketini ilçelere taşımaya devam ediyor.
Özlenen Ramazan ruhunun, paylaşmanın ve birlik duygusunun yeniden yaşandığı iftar sofraları bu kez Gülnar’da kuruldu. Gülnar Belediyesi tarafından yaptırılan mesire alanındaki kır düğün salonunda  düzenlenen iftar yemeğine katılan yaklaşık 2 bin 500 kişi dualar eşliğinde oruçlarını açtı.
Gülnar halkı tarafından yoğun ilgi gören etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin eski Milletvekili  Ali Öz, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik,Gülnar Belediye Başkanımız Ahmet Günel,Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz,  Aydıncık  Belediye Başkanı Ferat Aktan, MHP Gülnar İlçe Başkanı Nebi Ulupınar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçelerde gerçekleştirilen etkinliklerin Mersin ortak paydasında birleşmek ve hemşericilik bilincinin arttırılması için oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Ramazan ayı; bereket, bir araya gelme, kaynaşma ayıdır. Ramazan ayında bu sofralarda, Mersin’in bütün ilçelerinde bir araya geliyoruz. Amaç sadece iftar açmak değil, bir araya gelip, hemşericilik bilincimizi arttırmak ve Mersin ortak paydasında bir araya gelmek. Bu gün Gülnar’da açılışlar ve temel atma törenleri yaptık.  yaparken hiç bir ayrım yapmıyoruz.
Gülnar’da yapacak olduğumuz bazı projeler var. Bunlar;Grup Köy yolların yapımı,Mevcut Mezbahan enin Modernizasyonu,Sağlıklı Yaşam Merkezi Projesi,Çocuk Parkları,Muhtarlık Büroları,Katı atık aktarma İstasyonu Projesi,Çok amaçlı Hizmet Binası Projesi inşallah en kısa zamanda bu projelerimizi gerçekleştireceğiz.
Ramazan ayının başta sizlere, ailenize Mersinimize, ülkemize ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. İnşallah hep birlikte kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum” dedi.
Gülnar Belediye Başkanımız  Ahmet Günel  konuşmasında, “Ramazan; birlikte olma, beraber olma, paylaşma ve sabır ayıdır. Böyle bir günde Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi bir araya getirdi. Bize bu olanağı sağladığı için kendilerine şahsım ve Gülnar halkı adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz her geçen gün ilçeleri kaynaştırma adına çok güzel etkinliklere imza atıyor ve her Ramazan ayı etkinliği bir öncesinden çok daha renkli oluyor” ifadelerine yer verdi.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, tüm Gülnar halkının Ramazan ayının mübarek olmasını dileyerek, “Bu mübarek Ramazan ayında sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum ve şimdiden herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik yaptığı konuşmada;Bu yıl Gülnarımızın kuruluşunun 100. Yıl dönümü,bizlere maddi manevi destek veren Mersin Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a,İş adamlarımıza,Esnaflarımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederim.26,27,28 Ağustos 2016 tarihinde kutlayacağımız 100. Yıl Programına bütün Gülnarlılar davetlidir.dedi
Konuşmaların ardından Gülnar Belediye Başkanımız Ahmet Günel,Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a,Milletvekili Baki Şimşek,Eski Milletvekili Ali Öz’e,Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz’a,Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan’a,Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik’e Gülnar tanıtım plaketi ve Yöresel Gülnar ürünü bulunan sepet hediye etti.
Etkinlikler kapsamında Ramazan ayının vazgeçilmez gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat ile Tuzsuz Deli Bekir ortaoyunu sahnelendi. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği oyun, alanı dolduran binlerce vatandaşa eğlenceli dakikalar yaşattı. Oyunun hemen ardından ateşbaz Erdal ve Kenya Akrobasi Grubu’nun performansı etkinlik alanında renkli görüntülere sahne oldu.
Birbirinden değerli sanatçıların da sahne aldığı etkinlikte, genç sanatçı Davutcan Akyüz’ün seslendirdiği şarkılar izleyicilerden tam not alırken, bağlaması ile yüreklere seslenen Aşık Sefai, şair Ahmet Coşkun, Türk halk müziği sanatçısı Selami Durmuş’un ‘Aşık Sefai ile Hasbihal’ performansı Gülnar halkına unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşattı.