9. ERİK FESTİVALİ GEZENDE DE YAPILDI

9. ERİK FESTİVALİ GEZENDE DE YAPILDI Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gülnar Belediyesi’nin desteğiyle, köy muhtarlığı ve Gezende Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 9. Gezende Erik Festivali coşkuyla kutlandı.
Festivalde, Gezende yöresine özgü can eriği tanıtılırken, civar köyler ve şehirlerden gelen insanların birlik ve beraberliği festival ortamına yansıdı. Yörede Ilıpınar olarak bilinen çeşmenin başında yapılan 9. Gezende Erik Festivali’nde, yerel sanatçılar birbirinden güzel türküler söylediler.
9. Gezende Erik Festivali’nin bolluğa ve berekete vesile olmasını dileyen Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, “Bu festival sadece Gezende’nin değil Gülnar’ın ve tüm bölgemizin festivali haline dönüştü. Dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada gördüğünüz hizmetler, parke ve oturma yerleri Gülnar ve Büyükşehir Belediyeleri’nin ortaklaşa çabası sonucu ortaya çıktı. Ben bu festivalin inşallah birliğimize, dirliğimize, bütünlüğümüze, barışa, sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik’de buradaki birlik ve beraberliğin diğer yörelere de örnek olması gerektiğini belirterek aynı birlik ve beraberliği Gülnarımızın 100. Yılı kutlamalarında da görmek istediklerini belirtti.
Gezende Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Öz ile Köy Muhtarı Hüseyin Oluğ’da festivalin köylülerinin eriğini tanıtmak için önemli olduğuna dikkat çekerek bundan sonra festivalin daha coşkulu geçmesi için çaba göstereceklerini kaydettiler. Muhtar OLUĞ; Festival alanımızın hazırlamasında bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet GÜNEL ve meclis üyelerine de teşekkür ediyorum dedi.