ENGELLER AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI İLE AŞILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Aile Eğitim Programı’ kapsamında engelli bireyler ve ailelerine özel olarak verilen eğitimler devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından engelli bireylere sahip ailelere eğitim Gülnar Kültür Merkezinde verildi.
Aile eğitim programına; İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Belediye Başkan Yardımcımız Alpaslan Ünüvar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, MHP İlçe Başkanı Nebi Ulupınar, Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Mustafa Yüzer, Gülnar Engellilerle Yardımlaşma ve Kaynaşma Derneği Başkanı Ahmet Akça, engelli bireyler ve aileleri katıldı.
Seminerin açılışında Kaymakam İsmail Pendik ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı ve Gülnar Engellilerle Yardımlaşma ve Kaynaşma Derneği Başkanı Ahmet Akça kısaca bilgilendirme konuşması yaptı.
Seminerde Engelliler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdür Vekili ve Sosyal Hizmet Uzmanı Manolya Karaoğlan, ’Engelli Hakları ve Yasal Mevzuat’ konuları ile ilgili bilgileri ailelerle paylaşırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere sunulan hizmetler hakkında da katılımcılara sunum yaptı.
Aynı zamanda eğitim seminerinde otizmli çocukların gelişimsel özellikleri hakkında Uzman Psikolog Nilgün Gizem Göçtü tarafından çeşitli bilgiler verilirken, aile içerisinde yaşanan psikolojik sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı.
Toplumda engellilere karşı farkındalık yaratmanın önemine işaret eden uzmanlar, Eğitim Programı kapsamında süren eğitim seminerinde, engelli ailelerinin merak ettikleri konuları cevaplandırılırken, eğitimlerin aralıksız devam edeceği bilgisini verdiler.