“433 GÜN” ADLI TİYATRO GÜLNAR’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

“433 GÜN” ADLI TİYATRO GÜLNAR’DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜMersin Büyükşehir Belediyesi, '433 Gün' adlı belgesel oyunu Gülnar'da büyük ilgi gördü. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeni ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Agola Sanat Merkezi işbirliği ile ilçelerde sahne alan '433 Gün' adlı belgesel, perdelerini Gülnar  Kültür Merkezi'nde açtı. Tiyatro, vatandaşlardan tam not aldı.
'433 Gün' adlı belgesel oyun, 3 Kasım 1914'te başlayan ve 9 Ocak 1915'te ittifak devletlerinin Gelibolu'yu boşaltması ile sona eren savaşta verilen bir günlük ateşkes sürecinde yaşananları konu alıyor. Dr. Mine Bayrakeri'nin kaleme alıp yönettiği 433 Gün, Çanakkale Savaşları'nda yaşananları, cephelerde çekilen acıları ve duyulan özlemleri hem Anzak hem de Türk askerinin bakış açısı ile anlatılıyor.
Tiyatroya İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çömez, Belediye Başkan Yardımcısı Alpaslan Ünüvar, İlçe Emniyet Amiri Ekrem Soysal, İlçe Müftüsü Bilal Kadı, SSK Müdürü Mustafa Aydemir ve MHP İlçe Başkanı Nebi Ulupınar katıldı.
Tiyatro oyununu izleme keyfini yaşayan tiyatro severler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a tiyatroya verdiği değerden dolayı da teşekkür ettiler.
Tiyatro sonu konuşan Kaymakam İsmail Pendik; Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’a ve tiyatro ekibine teşekkür ediyorum dedi.