Büyükşehir’den Gülnar’a Yeni Otogar

Büyükşehir’den Gülnar’a Yeni OtogarMersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘İlçe Belediyeleri Koordinasyon, Bilgilendirme ve Değerlendirme’ toplantıları aralıksız devam ediyor.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Gülnar’da yapıldı.
İlçe hizmetleri hakkında bilgi vermek ve ihtiyaçlar doğrultusunda daha hızlı ve koordineli bir şekilde yapılacak hizmetleri hayata geçirmek amacıyla ilçe belediyeleri ile yapılan toplantılara Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel,  Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı, Fen işleri Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu , sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı.
2015-2016 yılı ilçe hizmetlerinin ve 2016 yılı içerisinde yapılması planlanan hizmetlerin sunumlarının yapıldığı toplantıda, ilgili daire başkanlıkları ve MESKİ tarafından katılımcılara hizmetler hakkında bilgi verildi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı konuşmada, “Bizlere verilen destekler sırtımıza çok büyük bir vebal yükledi. Biz de gece gündüz çalışarak, bu sorumluluğun hakkını vermeye çalışıyoruz” dedi.

Mersinin bütün ilçelerine hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “2015 yılında sizler de gördünüz ki özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde çok yoğun bir çalışma programı başlattık. Çalışmalarımız kapsamında inşallah bu yılın sonunda Mersin genelinde susuz ve yolsuz köyümüz kalmayacak. Bütün yerleşim yerlerinde, bir taraftan kanalizasyon çalışmalarını diğer bir taraftan da arıtma tesisleri çalışmalarını yaparak, yaşam standardımızı en üst seviyeye çıkarmayı hediefliyoruz. Tabi sizler de takdir edersiniz ki, bu kadar geniş bir alanda problemlerin tamamının bir anda çözülebilmesi söz konusu değil. Bugüne kadar yaptığımız işler, bundan sonra yapacağımız işlerde bize umut veriyor. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in her köşesindeyiz” dedi.
Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel; “Bütün muhtarlarımızın da bildiği gibi hiçbir hizmetimizde Mersin Büyükşehir Belediyesi-Gülnar Belediyesi ayrımı yapmadan ilçemizin her köşesine hizmet götürebilmek için ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizlere hizmet konusunda tam destek veren büyükşehir belediye başkanım Burhanettin Kocamaz’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir’den Gülnar’a Yeni Otogar
2015-2016 yılı içerinde Gülnar’da yapılan hizmetlerinin ve 2016 yılı içerisinde yapılması planlanan projelerin sunumlarının gerçekleştiği toplantıda, ilgili daire başkanlıkları ve MESKİ tarafından katılımcılara hizmetler ve projeler hakkında bilgi verildi.
Verilen bilgiler doğrultusunda Mart ayı içerisinde Gülnar’a yapılacak olan otogarın temelinin atılacağı, Gülnar mezbahanesinin rehabilitasyonu ile ilgili çalışmalara başlanacağı, bunların yanı sıra Gülnar içerisinde pazar yeri yapılması ile ilgili talepler doğrultusunda en kısa sürede proje için gerekli çalışmaların yapılacağı bildirildi.
Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gülnar Belediyesinin Gülnar merkezde faaliyete sundukları “Kırsal Gelişim Kadınlar Konaklama Yeri” ve  Zeyne Mahallesinde bulunan “Pınarbaşı Piknik ve Mesire Alanının açılışı yapıldı.