GÜLNAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET GÜNEL: “YANIŞLI’NIN ANA YURDU TEKRAR CANLANACAK”

Yanışlı Mahallesinde geçmiş zamanda meydana gelen afetlerden dolayı sahile taşınan Yanışlı Mahallesi sakinleri eski yurduna tekrar kavuşuyor.Yanışlı Mahallesinin eski yurdunda Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gülnar Belediyesi el ele vererek yol çalışması başlattı. Çalışmaları yerinde inceleyen  Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel burada yaptığı açıklamada; burası Yanışlı’nın ana yurdu. Zamanında köylüler burada küçükbaş hayvancılık yaparak geçimlerini sürdürüyordu. Ama meydana gelen bir afetten dolayı  mahalle sakinleri sahil bölgesine afet evlerine göç etti. Burasını daha önce yayla olarak kullanıyorlardı. Burasını tekrar canladırmak için Büyükşehir Belediyesi ve Gülnar Belediyesi el ele vererek çalışma başlattık. Kapanan yolllarımız açılacak. Yolların bozulan şarampolleri yeniden açılacak. Malzemeli bakımını da yapılarak tekrar köylünün hizmetine sunulacak dedi.
Yanışlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Tos ise yaptığı konuşmada; Bugün burada Yanışlı’nın tarihine ışık tutuyoruz. İnşallah burasını tekrar canlandıracağız. Başta Büyükşehir Belediye Başkanım Burhanettin Kocamaz olmak üzere sizlere ve ekibinize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum dedi.