KINALI KEKLİKLER DOĞAYA BIRAKILDI

Gülnar İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Gülnar Belediye Başkan Yardımcısı Alparslan Ünüvar, Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Çörtük, Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özkan Çömez, Bereket Mahallesi Muhtarı Ünal Cin, Gülnar Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Eylül Karabıyık'ın katılımıyla Kınalı Keklikler doğaya bırakıldı.
       Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Çörtük'ten kınalı keklikler hakkında bilgiler aldık.   Ahmet Çörtük " Malatya'da ki özel çiftliklerde üretilen Kınalı Keklikler Voliyer Sistemi içerisinde 1 hafta bulundukları bölgeye alıştırıldıktan sonra, doğaya bırakıldılar." dedi.
       Belediye Başkanımız Ahmet Günel : " Taşeli Yöresinin simgesi haline gelen Kınalı Kekliklerin bölgemize kazandırılması için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yaban hayatında ki diğer canlılar gibi kınalı kekliğimizin de neslinin tükenmemesi için elimizden gelen gayretin gösterilmesi gerekir, bilinçsiz avcılık ve bilinçsiz ilaçlama ile doğanın ekolojik dengesinin bozulmasının önüne geçmemiz gerekiyor." dedi.