GÜLNAR-GEZENDE MAHALLESİ 8. ERİK FESTİVALİ YAPILDI

GÜLNAR-GEZENDE MAHALLESİ  8. ERİK FESTİVALİ YAPILDI Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gülnar Belediyesi’nin desteğiyle, köy muhtarlığı ve Gezende Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 8. Gezende Erik Festivali coşkuyla kutlandı.
Festivalde, Gezende yöresine özgü can eriği tanıtılırken, civar köyler ve şehirlerden gelen insanların birlik ve beraberliği festival ortamına yansıdı. Yörede Ilıpınar olarak bilinen çeşmenin başında yapılan 8. Gezende Erik Festivali’nde, yerel sanatçı Caner ERDOĞAN’ın seslendirdiği türküler eşliğinde eğlenen halk, aerobik ve vals gösterisi yapan dans grubunu ayakta alkışladı.
8. Gezende Erik Festivali’nin bolluğa ve berekete vesile olmasını dileyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, “Bu festival sadece Gezende’nin değil Gülnar’ın ve tüm bölgemizin festivali haline dönüştü. Dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 30 Mart öncesinde buralara gelmiştik, 30 Mart sonrasında da geldik. Ne söz verdiysek sözümüzün arkasındayız. Bugün burada gördüğünüz hizmetler, Gülnar ve Büyükşehir Belediyeleri’nin ortaklaşa çabası sonucu ortaya çıktı. Ben bu festivalin inşallah birliğimize, dirliğimize, bütünlüğümüze, barışa, sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Gülnar Kaymakamı İsmail PENDİK’de buradaki birlik ve beraberliğinin diğer yörelere de örnek olması gerektiğini belirtti.
Festivalde konuşan Gülnar Belediye Başkanı Ahmet GÜNEL; bu yıl 8.sini düzenlediğimiz erik festivalimizin her yıl artan ilgi ve alaka ile büyüyen bir festival olduğunu belirtti. Bu festival ile hemşerilerimizin bir araya gelmelerine vesile oluyoruz. Hemşerilerimin yetiştirdiği eriği tanıtarak üreticilerimize katkı sağlıyoruz” dedi.
Gezende Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Öz ile Köy Muhtarı Hüseyin OLUĞ’da festivalin köylülerinin eriğini tanıtmak için önemli olduğuna dikkat çekerek bundan sonra festivalin daha coşkulu geçmesi için çaba göstereceklerini kaydettiler. Muhtar OLUĞ; Festival alanımızın hazırlamasında bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet GÜNEL ve meclis üyelerine de teşekkür etti.