ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ GİYİM GIDA VE YARDIMLAŞMA BANKASI GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞLA HİZMETE GİRDİ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülnar Belediyesi tarafından yaptırılan Çanakkale Şehitleri Giyim Gıda Yardımlaşma Bankası ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Gülnar Şubesi açılış törenine katıldı. Başkan Kocamaz, açılış törenlerinin ardından Gülnarlı muhtarlarla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Ahmet Günel açılışta yaptığı konuşmada; “Gülnar ilçemizde Çanakkale Şehitleri Giyim-Gıda ve Yardımlaşma Bankasının ve Meski Şubesinin ve İlçemize kazandırdığımız araç filosunun açılışını gerçekleştireceğiz. Bugün burada sizlerle beraber hizmete açacağımız yardım merkezinde sosyal yardımlaşmayı güçlendirici, alan el ile veren elin birbirini görmediği, her şeyin kayıt altında tutulduğu bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz. Açacağımız yardım merkezinde hiçbir siyasi amaç gütmeden, ayrım yapmadan tüm Gülnar’a hizmet edeceğiz” dedi.
Çanakkale Şehitleri anısına yaptırılan Giyim ve Yardımlaşma Bankası’nın açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz, MHP Mersin Milletvekili adayı Tolga Aslan, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çömez, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Emniyet Amiri Hamza Bilgen, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Erdemli Koordinasyon Şube Müdürü Erkan Arıcı, MHP Gülnar İlçe Başkanı Nebi Ulupınar, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve Gülnar halkı katıldı.
Veren el ile alan elin buluşması amacıyla yola çıkılan yardımlaşma bankasının açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Böyle güzel ve hayırlı bir hizmet için bir araya geldik. Bu olaya canlı şahadet etmek üzere buraya kadar geldiğiniz ve bu mekanı şereflendirdiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Kocamaz konuşmasının devamında ise Gülnar’ın sorunlarına değinerek, “Gülnar hizmet alması gereken, eksiği çok olan bir bölge. Elma üreticilerimizle ilgili burada yarım kalmış bir soğuk hava tesisi var. Burayı bölge insanına hizmet vermek ve Belediye bünyesine almak için Büyükşehir Belediye Meclisi bir karar aldı. Bunun yanı sıra Gülnar’da otogar projemiz de var. Özellikle gençlerimizin faydalanabilmesi ve onların en iyi şekilde spor yapabilmesi için bir futbol sahası yapımını da hayata geçiriyoruz. Allah’ın izniyle 3 yıl içerisinde sadece Gülnar’da değil il genelinde, özellikle köyden mahalleye dönüşen bölgelerde asfaltsız bir metre kare alan bile bırakmayacağız” dedi.
Bu hizmetleri yaparken el ve gönül birliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Burhanettin Kocamaz, “İlçe belediyelerimize her türlü desteği vererek, şu anda sorun olarak görülen her ne varsa bunları ortadan kaldırmak istiyoruz. Tabi yılların ihmalinin çok kısa sürede çözülmesi hem zaman açısından hem de kaynak açısından mümkün değil. Her şeye rağmen bu sorunların çözülmesi için ihlasla yola çıktık, besmeleyle işe başladık, inşallah duasını da sizlerle beraber yapacağız” diye konuştu.

MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ GÜLNAR ŞUBESİ AÇILDI
Çanakkale Şehitleri Giyim Gıda Yardımlaşma Bankası’nın açılış töreninin ardından Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri, MESKİ Gülnar şubesinin açılış törenine katıldı. Duaların okunması ve kurdele kesimiyle açılış gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılan hizmet binasının Gülnar halkı için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

BAŞKAN BURHANETTİN KOCAMAZ ve AHMET GÜNEL MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ
Esnafla selamlaşarak, Gülnar Belediye binasına gelen Başkan Kocamaz, burada muhtarlarla görüştü. Yılların ihmalinin bir anda ortadan kalkmayacağına vurgu yapan Burhanettin Kocamaz, Belediye kaynaklarını halka hizmet vermek için en iyi şekilde kullandıklarını, halka hizmet etme yolunda azimle, şevkle çalıştıklarını söyledi. Muhtarlardan sabır ve anlayış beklediklerini belirten Burhanettin Kocamaz, yereldeki problemlerin muhatabının ilçe belediyeleri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu, var olan problemlerin plan ve program çerçevesinde, olabildiğince kısa sürede çözüleceğini dile getirdi.
Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise muhtarlara hitaben yaptığı açıklamada; Değerli muhtarlarım. Öncelikle sizlerin huzurunuzda Büyükşehir Belediye Başkanım Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum. Çünkü büyükşehirden en fazla hizmeti biz aldık. Almaya da devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz sayesinde bir olan parke ekibimizi iki ye çıkardık. Şimdi iki ekibimiz mahallelerimizde ara vermeden çalışıyor dedi.